Pszczela Wola. Mistrzowie Grilla ze szkół gastronomicznych

Mistrzowie Grilla ze szkół gastronomicznych

W minioną sobotę na dziedzińcu Pałacu Książąt Czartoryskich w Puławach odbyła się regionalna edycja X Mistrzostw Polski w Grillowaniu. Do konkursu stanęło 9 drużyn. Każda musiała przygotować kurczaka z grilla, żeberka, karczek, pstrąga. I miejsce zajęli Artur Stasiuk i Paweł Prańczuk z Zespołu Szkół Zawodowych nr 1 w Białej Podlaskiej, II miejsce zajął duet Monika Beszta i Tomasz Kaczor z Zespołu Szkół Technicznych w Bełżycach, a III Mariusz Grabczyński i Mirosław Chromczak z Zespołu Szkół Rolniczych w Pszczelej Woli. Te drużyny wezmą udział w konkursie ogólnopolskim, który odbędzie się za dwa miesiące. Finaliści z Polski pojadą jesienią do Brukseli na Mistrzostwa Świata w Grillowaniu.