Pszczela Wola. Archiwum aktualnosci


Archiwum aktualnosci

Pszczelowolacy na Lubelskim Festiwalu Nauki

(dodano: 2011-09-23)

Nauka to szansa dokonywania nowych odkryć

 

W dniach 17- 23 września odbył się VIII Lubelski Festiwal Nauki pod hasłem „Nauka w służbie przyrody”, głównym organizatorem był Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie we współpracy z Katolickim Uniwersytetem Lubelskim i Uniwersytetem Marii Curie- Skłodowskiej. Przedstawiono ponad 800 projektów w formie prezentacji, pokazów, wykładów, wystaw, konkursów, koncertów. Oczywiście my także nie mogliśmy ominąć tak wspaniałego wydarzenia.

Zaliczenie praktyk w klasie IV Technikum Żywienia

(dodano: 2011-09-20)

 

Kuchenne rewolucje IV TŻ

 

Przyszedł czas także na czwartoklasistów. 19 września 2011 mieli swoje zaliczenie praktyk kulinarnych.

 

 

Pszczelowolacy na XXIX Ogólnopolskich Dniach Pszczelarza

(dodano: 2011-09-20)

 

Pszczelarze w Bałtowie

 

W dniach 16-18 września 2011 w Ostrowcu Świętokrzyskim i Bałtowie odbyły się XXIX Ogólnopolskie Dni Pszczelarza, w których wzięli udział przedstawiciele naszej szkoły.

 

 

Ognisko integracyjne pierwszaków

(dodano: 2011-09-20)

I a i I b gimnazjum

 

W piątek 16 września odbyło się ognisko integracyjne uczniów klas I a i I b gimnazjum. Uczniowie wraz z wychowawczyniami: Irminą Lawen i Joanną Szeterlak-Prymą oraz panią profesor od matematyki Moniką Adamczyk piekli kiełbaski i wspólnie bawili się przy ognisku.

 

Smaki Lubelszczyzny 2011

(dodano: 2011-09-14)

 

Potrawa gotowana czarno w Czarciej Łapie

 

9 września 2011 uczniowie Technikum Żywienia – Katarzyna Rozdzialik z klasy IV i Łukasz Cybulski z klasy III uczestniczyli jako reprezentacja naszej szkoły w kolejnej edycji Konkursu Smaki Lubelszczyzny. Do rywalizacji, której finał odbył się w restauracji Czarcia Łapa w Lublinie przystąpiło 15 szkół gastronomicznych z województwa lubelskiego.

 

Zaliczenie praktyk w klasie III Technikum Żywienia

(dodano: 2011-09-13)

 

Wielkie gotowanie

 

13 września 2011 klasa III Technikum Żywienia miała swoje zaliczenie praktyk. Polega ono na przygotowaniu potraw, które są później oceniane przez komisję.

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125


Przejdź do bieżących aktualności