Archiwum aktualnosci

Przyjaciel szkoły

(dodano: 2015-05-26)

Dyrekcja Zespołu Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Praktycznego w Pszczelej Woli , uczniowie  oraz organizatorzy XVI Edycji Konkursu Łasucha serdecznie dziękują za okazaną pomoc w ufundowaniu  nagród dla uczestników konkursu. Dzięki Waszemu wsparciu możliwym stało się zorganizowanie konkursu na wysokim poziomie .Cieszymy się , że wśród nas są ludzie którzy mają wielkie serce i dobrą wolę.  Życzymy wielu sukcesów i powodzenia w realizacji życiowych zamierzeń. Serdeczne podziękowania kierujemy do :


Firmy  CORPO Sp. z o.o.Sp.k.
Pasieki A.F.M Chachuła " MOJA PSZCZOŁA"
Piekarni i Cukierni  KUNA
Spółdzielni Pszczelarskiej APIS w Lublinie
Wojewódzkiego Związku Pszczelarzy w Lublinie
Hurtowni owoców i warzyw  TYMWAR
Przedsiębiorstwa Wielobranżowego TYMAR

Piknik Naukowy na Stadionie Narodowym

(dodano: 2015-05-19)

 

 Piknik Naukowy na Stadionie Narodowym
 W sobotę 9 maja 2015r grupa uczniów z naszej szkoły z ciekawością wybrała się na 19. Piknik Naukowy organizowany      corocznie przez Centrum Nauki Kopernik i Polskie Radio.

Wyniki Ogólnopolskiego Konkursu Plastycznego "W świecie pszczół - portret pszczoły"

(dodano: 2015-05-18)

Protokół z zebrania Komisji konkursowej Ogólnopolskiego Konkursu Plastycznego

"W świecie pszczół - portret pszczoły" z dnia  15.05.2015 r.
W konkursie wzięło udział  1500 prac plastycznych uczniów nadesłanych z różnych szkół  przedszkoli i  placówek kultury z całej Polski. 

Prace oceniane były pod względem trzech kryteriów:
- zgodność z tematem,
- oryginalność i pomysłowość w rozwiązaniu tematu,
- estetyka wykonania.

Zapraszamy do zapoznania się z wynikami.

Konkurs kulinarny

(dodano: 2015-05-14)

W dniu 25marca 2015r w naszej szkole odbył się etap szkolny konkursu oceniającego autorski przepis kulinarny uwzgledniający co najmniej jeden polski produkt regionalny lub tradycyjny w ramach IV Edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla ponadgimnazjalnych szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. Po ocenie prac konkursowych wygłosiła  referat na temat produktów regionalnych i tradycyjnych pani dr inż. Marzena Włodarczyk-Stasiak z Katedry Analizy i Oceny Jakości Żywności UP w Lublinie.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125


Przejdź do bieżących aktualności