Archiwum aktualnosci

Finały Powiatu Lubelskiego w piłce ręcznej

(dodano: 2017-03-27)

SZCZYPIORNIŚCI Z PSZCZELEJ WOLI TRZECI RAZ Z RZĘDU MISTRZAMI POWIATU LUBELSKIEGO!!!

 

02.03.2017 w Bychawie miały miejsce Finały Powiatu Lubelskiego w piłce ręcznej chłopców szkół ponadgimnazjalnych. Nasi uczniowie bronili tytułu wywalczonego rok temu, a posiadanego już dwa lata. W rozgrywkach rywalizowaliśmy z drużynami z Bychawy, Piotrowic oraz Bełżyc. Mecz z Gospodarzami wygraliśmy 12:10.

Pomoc Polakom na Kresach

(dodano: 2017-03-27)

Szkolne Koło PCK w akcji

Szkolne Koło PCK pomagało w akcji organizowanej przez Komitet Społeczny pt. "Pomoc Polakom na Kresach". Uczniowie przez cały tydzień 20.03. - 25.03.2017 zbierali żywność długoterminową dla Polaków ze Strzałkowic, Komarna i Gródka Jagiellońskiego na Ukrainie.

Dzień Otwartych Drzwi 2017

(dodano: 2017-03-15)

 

Zapraszamy do Pszczelej Woli!

15 marca 2017 r.

 środa    w godzinach 9.00 - 13.00

Drodzy Trzecioklasiści!  Drodzy Rodzice!

Wszystkich zainteresowanych poznaniem naszej szkoły i ofertą edukacyjną Pszczelej Woli zapraszamy na Dzień Otwartych Drzwi. Czeka na Was wiele atrakcji.

 

 

Gotuj z Lubellą 2016

(dodano: 2017-03-13)

Po ubiegłorocznym sukcesie na skalę ogólnopolską w tym roku również uczniowie klas III gimnazjum spróbowali swoich sił w kulinarnych zmaganiach pod patronatem firmy Lubella.
Było słodko- słono, ale przede wszystkim bardzo kolorowo i wesoło. Pod czujnym okiem nauczyciela praktycznej nauki zawodu w technikum gastronomicznym Ewy Toruń jedenastka odważnych wykonała pomysłowe i bardzo smaczne potrawy na bazie produktów zbożowych.
 Młodzi adepci sztuki kulinarnej w osobach:
Aleksandra Kijek, Alicja Ścibura, Dominika Krystkiewicz, Emilia Górniak, Dominika Witek, Karolina Bogut, Natalia Król, Patrycja Pryma, Weronika Szewczyk, Jakub Kamiński i Wojciech Wachowski wykazali się talentem, pomysłowością  i dużymi  umiejętnościami.
Liczymy na to, że w kolejnym roku szkolnym zasilią szeregi uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych aby dalej rozwijać swoje pasje.
                                                                                                                   

Z gastronomicznym pozdrowieniem
Ewa Toruń

Konkurs gastronomiczny "Regionalne Podróże Kulinarne 2016"

(dodano: 2017-03-09)

Reprezentanci Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych Grzegorz Boczek i Damian Łobodziński  chcąc sprawdzić swoje umiejętności kulinarne podjęli wyzwanie i wzięli udział w I Regionalnym Konkursie Gastronomicznym "Regionalne Podróże Kulinarne 2016".
Konkurs skierowany był do uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski . Składał się z dwóch etapów : pierwszy polegał na przygotowaniu autorskiej potrawy z polędwicy wieprzowej, drugi to test o tematyce kulinarnej. Damian i Grzegorz wykazali się dużą kreatywnością, potrawy wyglądały bardzo efektownie i były bardzo smaczne . Jak przystało na uczniów  z Pszczelej Woli w polędwiczkach nie zabrakło miodowej nuty.  BRAWO WY !
                                                                                                                       E.T. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125


Przejdź do bieżących aktualności